Gevelcreme aanbrengen

Gevel conservering
7 oktober 2019
Hydrofoberen gevel amsterdam
Hydrofoberen gevel
7 oktober 2019
Gevel conservering
7 oktober 2019
Hydrofoberen gevel amsterdam
Hydrofoberen gevel
7 oktober 2019

Hydrofoberen / impregneren

HYDROFOBEREN van nieuwbouw metselwerk.

wat mooi is, moet mooi blijven!

Hydrofoberen of impregneren we bedoelen er precies hetzelfde mee maar inmiddels, is de officiële benaming Hydrofoberen. (zie CUR61 en URL/BRL).

 

Maar nu de realiteit, kijk eens om u heen, in een willekeurige nieuwbouwwijk van nog geen 10 jaar oud en verbaas u, hoe het gevelbeeld er uit kan komen te zien na een periode van slechts enkele jaren.

Vergipsing en vergrauwing zijn eerder regel dan uitzondering.

Dit ontstaat niet door de keuze van baksteen of (voeg)mortel, echter door het opnemen van regenwater in het metselwerk en daarbij behorend vochttransport.

Hierdoor zullen in het metselwerk opgesloten mineralen en/of zouten bij elke regenbui een klein beetje oplossen in het water, en naar de buitenzijde van de gevel getransporteerd worden.

Met als gevolg  een gevel die op termijn, steeds meer Vergipsing (wit) of vergrauwing (grijs) gaat vertonen.

Deze vervuiling geeft  het gebouw een enorm storend beeld en zal zich met name manifesteren aan de met regen belaste gevels.

Deze vervuiling is slechts zeer moeizaam en in voorkomende gevallen niet  te reinigen zonder beschadiging van het metselwerk, nog los van een enorme kostenpost.

 

Om deze vervuiling adequaat tegen te gaan kunnen wij de gevel voor u preventief Hydrofoberen.

Hierdoor zal het regenwater niet meer binnendringen in de gevel en zal het transport van de mineralen en/of zouten niet meer kunnen plaatsvinden, ondanks dat de gevel damp-open blijft en kan ademen.

Het (blijvend) resultaat is een gevel die er gedurende vele jaren prachtig bij staat Daarnaast garanderen wij dat de gevel gedurende 10 jaar waterwerend zal zijn conform de eisen in de CUR 61.

 

Hydrofoberen van bestaand metselwerk en beton

Hydrofoberen of impregneren we bedoelen er precies hetzelfde mee maar inmiddels, is de officiële benaming Hydrofoberen. (zie CUR61 en URL/BRL).

Na het reinigen van gevels kan de porien structuur zich openen waardoor het beschermen van de gevel een aanvullende behandeling kan zijn voor het behoud.

 

Hydrofoberen d.m.v. vloeimethode

Het aanbrengen van een kleurloos hydrofoberingssmiddel door

middel van de vloeimethode onder lage druk.

 

Toepassing

Voor het hydrofoberend impregneren van poreuze, minerale ondergronden, zoals beton, kalkzandsteen, natuursteen en baksteen-metselwerk.

 

Producteigenschappen

Een reactieve, oligomere siloxaan-oplossing voor het waterafstotend impregneren van minerale bouwmaterialen.

Op basis van de laag moleculaire structuur heeft ons produkt een heel goede indringing en reageert chemisch met de in de ondergrond aanwezige vochtigheid tot een water-afstotende, UV- en weerbestendige werkzame stof.

De werkzame stof zet zich na de applicatie c.q. verwerking af aan de wanden van de poriën en capillairen als een macro-moleculaire laag, zonder de damp-doorlaatbaarheid te beïnvloeden.

 

Hydrofoberen d.m.v. crème of pasta

Onze gevelcrème is een zeer hoogwaardig speciaal product voor het hydrofoberend impregneren van baksteen, klinkers, kalkzandsteen, beton, stucwerk, pleisterlagen en natuursteen.

Het aanbrengen gebeurt met de blokkwast of roller, waardoor een grote mate van verzadiging wordt bereikt, en daardoor een lange werkingstijd ontstaat.

Kenmerken:

  • zeer hoog penetratievermogen;
  • waterdamp doorlatend;
  •  gegarandeerd waterafstotend;
  • geeft een preventieve bescherming tegen zure regen en vorstschade;

Na applicatie ontstaat er in het bouwmateriaal een onzichtbare kleefvrije, waterafstotende en dampdoorlatende laag.

De beschermende laag voorkomt vochtdoorslag en vochtschade.

Uitbloedingen en verwering van het voegwerk worden gestopt.

Dit alles zorgt voor een betere conditie van de bouwmaterialen waaruit de gevel is opgetrokken.

Bovendien zorgt deze bescherming voor een langere levensduur van het voegwerk. Wij garanderen de werking van dit hydrofobeer-systeem voor een periode van 15 jaar.

 

 

Google-Beoordeling
3.9
Gebaseerd op 17 recensies
×
js_loader