Natuurvriendelijk Isoleren

Marc Bohle 25 jaar
4 april 2023
Kwaliteitsrenovatie tegen de juiste prijs
20 november 2023
Marc Bohle 25 jaar
4 april 2023
Kwaliteitsrenovatie tegen de juiste prijs
20 november 2023

© natuurvriendelijkisoleren.nl

 

Ervaar comfort en duurzaamheid met natuurvriendelijke isolatie

Wilt u het comfort van uw huis verbeteren en tegelijkertijd een positieve impact hebben op het milieu?

Natuurvriendelijk isoleren is dé oplossing.

Zeg maar dag tegen hoge energierekeningen en hallo tegen een duurzamer, comfortabeler huis.

 

Waarom uw huis natuurvriendelijk isoleren?

In Nederland kiezen jaarlijks talloze huiseigenaren ervoor om hun spouwmuren of daken te isoleren.

Dit heeft voordelen zoals lagere energiekosten, een comfortabeler huis en een positief effect op het klimaat.

Wist u echter ook dat traditionele isolatiemaatregelen vaak leiden tot het verlies van leefruimte voor huismussen, gierzwaluwen en vleermuizen, en soms zelfs de dood van deze dieren tot gevolg heeft?

Gelukkig is er nu een perfecte oplossing beschikbaar: Natuurvriendelijke Isolatie.

Als een van de leidende bedrijven en pioniers onder de isolatiebedrijven in Nederland, hebben wij recent specifieke training gevolgd om uw woning op een natuurvriendelijke manier te isoleren.

 

Natuurvriendelijk isoleren: duurzaam comfort voor uw huis

Het isoleren van uw huis is een belangrijke stap in het verlagen van uw energieverbruik en het verbeteren van het comfort.

Maar wist u dat u dit ook op een natuurvriendelijke manier kunt doen?

Natuurvriendelijk isoleren is een techniek die niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee en het comfort in uw huis.

 

De techniek van natuurvriendelijk isoleren

Natuurvriendelijk isoleren draait om het gebruik van duurzame materialen en technieken om warmteverlies te verminderen en energie-efficiëntie te verhogen.

Duurzaam:

Wij werken met Supafil, een duurzame en effectieve inblaaswol. Deze isolatiewol wordt gemaakt met 80% gerecycled glas en 0% chemicaliën. De isolatiewaarde van het materiaal is het hele jaar door constant. De waterafstotende inblaaswol is namelijk niet gevoelig voor uitzetten of krimpen bij temperatuurschommelingen.  

Circulair:

Omdat de isolatie zonder lijm of bindmiddel in een bouwdeel wordt geblazen is het bij sloop heel eenvoudig in te zamelen voor recycling.

Veilige isolatie:

Supafil inblaaswol is van nature onbrandbaar en heeft brandklasse A1. De isolatie scoort hoog als het gaat om een gezonde binnen luchtkwaliteit en heeft dan ook het Eurofins Gold certificaat.  

 

Hoe werkt natuurvriendelijk isoleren?

Bij natuurvriendelijk isoleren wordt speciale aandacht besteed aan het beschermen van dieren, zodat ze de kans krijgen om te vertrekken voordat de isolatiewerkzaamheden beginnen.

Bovendien zorgen we voor nieuwe verblijfplaatsen voor deze dieren.

Dit proces verloopt in drie eenvoudige stappen, waarover u zich geen zorgen hoeft te maken:

Stap 1: Natuurvrij Maken

Voordat we beginnen met isoleren, creëren we een veilige omgeving voor vogels en vleermuizen. Dit doen we door de openingen onder de dakrand te sluiten en flappen te plaatsen voor openingen in de spouwmuur. Hierdoor kunnen de vogels en vleermuizen nog steeds naar buiten vliegen, maar ze kunnen niet meer terug naar binnen. Deze voorbereidende stap vindt plaats minimaal enkele dagen voor het isolatieproces begint. We houden hierbij rekening met het broedseizoen van vogels, de kraamperiode en de winterrust van vleermuizen.

natuurvriendelijk-isoleren

 

Stap 2: Isolatie en Nieuwe Verblijfplaatsen

Na het natuurvrij maken van uw woning, gaan we verder met het isoleren. Tijdens dit proces zorgen we ervoor dat er voldoende ruimte beschikbaar blijft voor de dieren. De nieuwe verblijfplaatsen worden zorgvuldig in de spouwmuur verwerkt, zoveel mogelijk uit het zicht. Uiteraard doen we dit zonder concessies te doen aan het comfort dat isolatie biedt.

Stap 3: Melding

Het isoleren van woningen waarin zich vogels of vleermuizen bevinden, vereist een ontheffing van de Wet natuurbescherming. Deelnemende gemeenten hebben deze ontheffing verkregen voor inwoners met een eigen woonhuis (geen huurwoning of appartement). Wij verzorgen de melding van uw woning, zodat u gebruik kunt maken van deze ontheffing en kunt genieten van de voordelen van natuurvriendelijke isolatie zonder juridische zorgen.

Kortom, natuurvriendelijk isoleren is een zorgvuldig proces dat zowel het welzijn van dieren respecteert als bijdraagt aan een energiezuinigere en comfortabelere woning. U kunt met een gerust hart kiezen voor deze milieubewuste isolatieoptie, wetende dat de natuur wordt beschermd terwijl uw huis wordt geoptimaliseerd voor duurzaamheid en comfort.

 

6 voordelen van natuurvriendelijk isoleren voor particulieren

Als particulier zijn er verschillende redenen waarom u natuurvriendelijk isoleren zou moeten overwegen:

 1. Hoewel de initiële investering voor natuurvriendelijke isolatie misschien iets hoger is dan traditionele isolatie, zult u op de lange termijn geld besparen. Geniet van een lager energieverbruik en lagere energierekeningen. Natuurvriendelijke isolatie biedt een superieure thermische barrière die uw huis warm houdt in de winter en koel in de zomer, zonder gebruik te maken van kunstmatige verwarmings- of koelsystemen.
 2. Uitstoot verminderen. Met goede isolatie heeft u minder energie nodig om het te verwarmen of te koelen. Door energie te besparen en uw afhankelijkheid van verwarmings- en koelsystemen te verminderen, helpt u de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en klimaatverandering tegen te gaan.
 3. Natuurvriendelijk isoleren maakt gebruik van duurzame materialen. Maar ook van duurzame technieken, waardoor de impact op het milieu aanzienlijk wordt verminderd. Dit draagt bij aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen en vermindert de uitstoot van broeikasgassen. Door te kiezen voor natuurvriendelijke isolatie, draagt u bij aan een duurzamere toekomst en vermindert u uw ecologische voetafdruk zodat volgende generaties ook nog een heerlijke planeet hebben om op te wonen.
 4. Meer wooncomfort. Een goed geïsoleerd huis is comfortabeler om in te wonen, met een constantere temperatuur en minder koude tocht. Dit creëert een comfortabele leefomgeving het hele jaar door. Daarnaast zijn natuurvriendelijke isolatiematerialen vrij van schadelijke chemicaliën en allergenen, wat bijdraagt aan een betere luchtkwaliteit binnenshuis en een gezonder leefklimaat.
 5. Bescherming van wilde dieren. In tegenstelling tot traditionele isolatiemethoden is natuurvriendelijke isolatie niet schadelijk voor de plaatselijke fauna. U hoeft zich geen zorgen te maken over het verstoren van de leefomgeving van vogels, vleermuizen of andere onschuldige dieren.
 6. Waarde van uw huis vermeerderen. Natuurvriendelijk isoleren zal de waarde en de gewildheid van uw huis verhogen, wat voordelig is als u ooit besluit te verkopen. Een goed geïsoleerd en energiezuinig huis is nou eenmaal aantrekkelijker voor kopers.

 

Conclusie natuurvriendelijk isoleren

Kortom, natuurvriendelijk isoleren is een duurzame keuze die zowel het milieu als uw levenskwaliteit ten goede komt.

Het is een investering in de toekomst van uw huis en onze planeet, en daarom iets waar elke huiseigenaar serieus over zou moeten nadenken.

Maak een verantwoorde keuze voor uw huis en de planeet door te kiezen voor natuurvriendelijke isolatie.

Help ook mee voor een groenere, comfortabelere en duurzamere toekomst.

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe u uw huis en leefomgeving kunt verbeteren en bovendien iets goeds kunt doen voor dier en milieu.

 

Natuurvriendelijk isolatiebedrijf

Niet alle isolatiebedrijven mogen natuurvriendelijk isoleren.

Voor het uitvoeren van natuurvriendelijke isolatie is namelijk gespecialiseerde training vereist en moeten certificeringen worden behaald.

Tijdens deze training leren de deelnemers hoe ze moeten werken volgens de richtlijnen van natuurvriendelijke isolatie en krijgen ze inzicht in het belang van de kwetsbare vogel- en vleermuispopulaties voor de biodiversiteit in ons land.

Het praktijkexamen vereist van de deelnemers dat ze aantonen dat ze in staat zijn om op een verantwoorde manier een woning natuurvrij te maken en geschikte nieuwe verblijfplaatsen in de spouw te creëren.

De gespecialiseerde medewerkers van Marc Bohle Gevelwerken, hebben met succes het examen afgelegd en zijn daardoor volledig gekwalificeerd om uw woning te voorzien van natuurvriendelijke isolatie.

 

Wilt u hier meer over weten? Neem contact met ons op!

Bel of mail: 020 – 670 35 90 /

 

Folder Natuurvriendelijk Isoleren

Folder-Natuurvriendelijk-Isoleren

 

Of download de folder hier.

 

 


Marc Bohle, uw specialist in:

  • Gevelrenovatie

  • Gevelisolatie

  • Gevelrestauratie

  • Betonrenovatie

  • Kelderafdichting

  • Vochttechniek

Google-Beoordeling
3.9
Gebaseerd op 16 recensies
×
js_loader