Latei verankering

Latei constructies versterken
7 oktober 2019
Lateiherstel
7 oktober 2019
Latei constructies versterken
7 oktober 2019
Lateiherstel
7 oktober 2019

Verankeringssystemen en wapeningssystemen

Marc Bohle Gevelwerken BV levert verankeringssystemen voor elk vastgoed.

Monumenten, bruggen, tunnels, kademuren, etc. De systemen zijn vervaardigd uit de meest recente ‘precise pitch’ technologie en met deze zeer geavanceerde systemen is op praktische wijze elk soort gemetselde constructie uiterst gunstig te stabiliseren.

Dankzij het gebruik van deze systemen worden dure alternatieven zoals afbreken en opnieuw opbouwen van metselwerk overbodig en kan de huidige structuur behouden blijven.

 

Wapening systemen voor metselwerk

Met Thor Helical verankeringssystemen en producten kunnen alle constructieve reparaties op het gebied van stabiliseren en versterken van metselwerk nagenoeg onzichtbaar worden opgeleverd.

Thor Helical systemen en producten herstellen verbinding in verzwakt of gescheurd metselwerk.

In situaties waarin bijvoorbeeld het metselwerk is gaan werken, verslechterde kozijnen het gewicht van het bovenliggende metselwerk niet meer kunnen dragen.

Bijvoorbeeld door trillingen in de grond of funderingsproblematiek en verouderde spouwmuurconstructies.

Muurherstel middels een ingemortelde verankering genereert uitmuntende druk en kracht en voorkomt verdere problematiek.

Gaten en scheuren worden weggewerkt met restauratiemortel of voegwerk in de gewenste kleur.

 

Achterliggende constructie vastzetten en borgen

In de loop der tijd kunnen door verschillende oorzaken verzakkingen en zettingen ontstaan van gemetselde gebouwonderdelen.

Door ongelijke krachten kunnen gemetselde constructies los scheuren en hierdoor schade oplopen of veroorzaken.

Door het koppelen van bijvoorbeeld de voor- of achtergevel aan zijgevels en bouwmuren verticaal en/of aan bepaalde vloerconstructies horizontaal, kan het probleem snel en eenvoudig worden verholpen.

 

Koppelen van bouwelementen

Een belangrijk onderdeel van muurherstel is het koppelen van bouwelementen.

In de praktijk zien we regelmatig dat bouwelementen niet meer of niet juist gekoppeld zijn waardoor er schade en zelfs een onveilige situaties kan ontstaan.

Door het snel in kunnen grijpen met een beproefd systeem, in dit geval roestvast stalen- muurankers en eventueel wapeningstaven, is de verbinding

en koppeling van bouwelementen snel een feit en kunnen hoge kosten aan extra voorzieningen of volledig vernieuwen aanzienlijk worden beperkt.

 

Scheurherstel

Scheuren in metselwerk worden hersteld met het ultieme scheurherstel systeem van Thor Helical.

De combinatie van een aantal rvs wapeningsstaven (Helical Bars) met een WHO60 2 componenten mortel

stelt het ‘herstelde gemetselde element’ in staat om toenemende draagkracht te verwerken en te verspreiden

waardoor het systeem zelfs onder zware condities zijn werk doet.

Vanwege de flexibiliteit van het scheurherstel systeem is deze in staat om benodigde bewegingen van het metselwerk op te vangen en te verdelen.

Het Thor Helical scheurherstel systeem is in staat om tussen de 1050 en 1200 n/mm2 aan trekkracht te verwerken en drukkende kracht van 55 n/mm2 , waardoor het herstelsysteem zelfs onder zware condities zijn werk verricht.

De renovatie kleurenmortel, verkrijgbaar in meer dan twintig steenkleuren, zorgt voor een nagenoeg onzichtbaar herstel van de scheur.

Bovendien zijn de kleurenmortels in droge vorm ook te mengen met andere steenkleuren, tot de gewenste kleur.

 

Latei herstel

Bij het vervangen van houten kozijnen voor bijvoorbeeld kunststof kozijnen wordt de lateifunctie regelmatig vergeten.

Wanneer nieuwe kunststof kozijnen de draagkracht niet kunnen verwerken, is het gecertificeerde latei herstelsysteem van Thor Helical een goede oplossing.

Het systeem heeft unieke prestaties in de verwerking van draagkracht: bij een sparing van 3200 mm is het weerstandsmoment circa 2,6kN/mm2.

Ook bredere sparingen kunnen opgevangen worden tot een breedte van 6.00 m1.

 

Renovatie spouwankers

Renovatie spouwankers worden aangebracht in bestaande gemetselde spouwmuurconstructies (gevels) om binnen- en buitenblad huidige regelgeving

opnieuw met elkaar constructief te koppelen en uit te lijnen conform ‘rechtens verkregen niveau’ (oorspronkelijk bouwjaar) en huidige regelgeving.

Gebouwen met gemetselde spouwmuurconstructies en die gebouwd zijn tussen 1920-1995 en waarbij ooit gegalvaniseerde of zink-koper/messing metalen spouwankers zijn toegepast, kunnen onveilig zijn.

De levensduur van de allereerste generatie spouwankers varieert tussen 25 en 40 jaar.

Uit de meeste onderzoeken (ook laboratorium) komt naar voren dat de rest levensduur van deze allereerste generatie spouwankers verstreken is en dat de conditie en kwaliteit van ieder spouwanker verschillend kan zijn.

Aangezien we bij regelmaat hebben kunnen constateren (destructief onderzoek), dat in de meeste situatie ook te weinig spouwankers zijn toegepast, per vierkante meter,

kunnen we ervan uitgaan dat de functie waarborging van de allereerste generatie spouwankers is komen te vervallen met kans op grote schade en letsel tot gevolg.

 

De Thor Helical Air-Twist spouwankers en Air Twist renovatie spouwankers zijn spiraalvormige RVS ankers waarmee de binnen en buitenbladen aan elkaar verbonden worden

De ankers zijn ontworpen om met evenredige snijlijn te verankeren, het anker baant zich een natuurlijke weg in de meest voorkomende gevelmaterialen.

Het spouwanker wordt door een SDS tool met hamerslag in een voorgeboord gat gedreven. De spouwankers worden in RVS AISI 316(A4) kwaliteit geleverd en zijn in verschillende lengtes verkrijgbaar.

Alvorens men spouwankers laat aanbrengen is een kort onderzoek nodig naar de opbouw van de spouwmuurconstructie.

Daarnaast moet men zeker weten of het binnen- en buitenblad nog sterk genoeg is om aan elkaar te verankeren, dit kan men testen met een trekkracht meter.

 

 

 

Google-Beoordeling
3.9
Gebaseerd op 17 recensies
×
js_loader