Loodwerken

Injectie werkzaamheden
7 oktober 2019
Zinkwerken
7 oktober 2019
Injectie werkzaamheden
7 oktober 2019
Zinkwerken
7 oktober 2019

Loodwerken

Lood vormt een opvallend belangrijk onderdeel van onze woning. Dit is niet uitsluitend van toepassing voor de muren, maar wat ook te denken van de kozijnen evenals de daken en dakkapellen?

In het bijzonder op het ogenblik dat er meerdere materialen op elkaar dienen te worden aangesloten wordt er graag gebruik gemaakt van lood.

Van lood is echter bekend dat het na verloop van tijd een deel van haar kracht verliest. Dit betekent dat ze dient te worden vervangen.

Dit zorgt er voor dat er bijvoorbeeld lekkages kunnen ontstaan of inwatering in constructies.

Om lekkage tegen te gaan of te voorkomen vervangt Marc Bohle Gevelwerken BV vakkundig het lood in gevels, platte daken en/of schoorstenen.

Het lood kan op diverse manieren vervangen worden. De meest toegepaste wijze is het vervangen van het lood tot op het binnenblad.

Andere optie is het inslijpen in het metselwerk en vastzetten met loodproppen of klemmen.

Bij schoorstenen worden loodloketten toegepast.

Lood wordt ook gebruikt als afdekking voor vochtbelaste delen.

Door inwatering vanaf de bovenzijde van de muur, blijft de muur vaak langdurig vochtig, waardoor schade kan ontstaan door aangroeiing van mos en algen, door bevriezing van vochtige muurgedeelten en door uitlogen of uitspoelen van voegwerk.

Een goede muurafdekking zorgt ervoor dat het regenwater direct van de muur wordt afgeleid, waardoor minder vochtopname plaatsvindt en de muur sneller droogt. Ook vervuiling krijgt zo minder vat op de muur.

 

Marc Bohle Gevelwerken BV is vakkundig in het vervangen van lood in gevels en schoorstenen.

Lood plaatsen is een eeuwenoude manier om de aanhechting tussen onderdelen van een gebouw waterdicht of waterkerend te maken

Lood vervangen is vakkundig werk dat grote invloed heeft op de duurzaamheid van een woning of pand.

 

Zinkwerken

Weinig materialen koppelen zo’n stijlvolle uitstraling aan zo’n hoge gebruiksvriendelijkheid als zink. Zinkwerken zijn dan ook bijzonder populair in ons land en worden veelvuldig toegepast tijdens de bouw en renovatie van uiteenlopende soorten gebouwen.

Van dakbedekking tot dakgoten en van regenpijpen tot gevels: zink is een uitermate veelzijdig materiaal dat vele toepassingen kent.

Iedere situatie is anders en zinkwerken moeten in onze visie dan ook op maat worden gemaakt.

Zinken dakbedekking, goten en regenpijpen horen aan te sluiten op het karakter van een pand en dienen deze sfeer bij voorkeur nog eens te versterken.

Dit is niet onbelangrijk, want zink staat bekend om zijn lange levensduur en de toepassing ervan is hierdoor bij uitstek geschikt voor de lange termijn.

U kunt rekenen op een levensduur van maar liefst een halve tot wel een hele eeuw.

 

Marc Bohle Gevelwerken BV heeft de specialisten in maatwerk in zink.

Zowel nieuw werk als restauratiewerkzaamheden kunnen wij vakkundig uitvoeren.

Wijleveren en plaatsen alle soorten zinkwerk;

Fels daken

Roeven daken

Ornamenten

Dakgoten

Zijwangen van dakkapellen

Hemelwater afvoeren en vergaarbakken

 

 

Google-Beoordeling
3.9
Gebaseerd op 17 recensies
×
js_loader