Vochtbestrijding met MB2K van Remmers

Herstel Kotterspad Amsterdam gestart
22 mei 2019
Ornamenten en sierlijsten
18 januari 2020
Herstel Kotterspad Amsterdam gestart
22 mei 2019
Ornamenten en sierlijsten
18 januari 2020
Vochtbestrijding

 

 

Artikel Vochtbestrijding

Marc Bohle Groep bestrijdt vocht met MB 2K van Remmers B.V.

De bedrijven van Marc Bohle leveren vakwerk in de bouw-, renovatie- en restauratiebranche. In de regio Amsterdam richten ze zich op reparaties aan de buitenschil van verschillende soorten gebouwen. Kerken, monumentale panden en jonge monumenten, maar ook nieuwbouw. Een veelvoorkomend probleem bij monumenten is vocht. Dit vormt een risico voor hun voortbestaan en daarom is een toekomstbestendige aanpak noodzakelijk. Bohle zet hiervoor onder andere het multifunctionele MB 2K in.

 

Vochtbestrijding

 

Hoe kan het dat monumentale panden last hebben van vocht?

Marc legt uit: “Monumentale panden in Amsterdam zijn opgetrokken uit metselwerk met kalkmortel. Na 100 jaar wordt dat poreus en komt er vocht in. Vooral in kelders is dat het geval.” Voor de veelvoorkomende vochtproblemen gebruikt Marc MB 2K. “Deze vochtbestrijding kunnen we gebruiken voor afdichting aan zowel de binnen- als buitenkant van gebouwen. Hierdoor krijgt water geen kans meer.”

 

Gevolgen van poreus kalkmortel

Marc ziet verschillende manieren waarop vocht de panden aantast. “Een pand kan last krijgen van optrekkend vocht, waardoor je natte muren krijgt. Uiteindelijk leidt dat tot schimmel op de muur en een onprettig leefklimaat. Verder kan er sprake zijn van scheurvorming, wat weer zorgt voor lekkage. En als het pand in het water staat, wat ik in Amsterdam vaak zie, dan stroomt het water gewoon naar binnen.”

 

Vochtbestrijding

 

Binnen- en buitenafdichting

Kelders van monumentale panden kun je alleen van binnenuit afdichten. Marc legt uit: “Een historische kelder kun je niet zomaar uitgraven om de scheuren van buitenaf te restaureren. Dat zou veel te veel schade toebrengen.” Bij nieuwbouwpanden kan hij wél van buitenaf werken. Marc: “We hebben dus een product nodig dat zowel binnen als buiten kan afdichten en langdurig resultaat geeft.”

 

Multi-inzetbaar MB 2K

Marc koos voor het product MB 2K. Hij legt uit waarom: “Het product moet niet star afdichten, maar flexibel zijn. Dat maakt het namelijk bestendig tegen weersinvloeden en vocht, en geschikt voor scheuroverbrugging. MB 2K is gemaakt op basis van scheuroverbruggende, minerale afdichtingsmortel en bitumen afdichtingscoating. Het product biedt hierdoor de juiste mate van flexibiliteit. Ik kan het dus voor verschillende werkzaamheden inzetten, zowel binnen als buiten.”

 

 

(On)zichtbaar resultaat

MB 2K komt vooral terecht op plekken die later afgedicht worden. Marc: “Ik gebruik het bijvoorbeeld onder zandcementen dekvloeren, bij de reparatie van schoorsteenkoppen en in het binnenwerk van kelders. Je kunt het product dus niet meer zien zitten als de werkzaamheden zijn afgerond. Om te weten of het product goed werkt, is het daarom vooral belangrijk om naar de functie te kijken. Houdt het nog water tegen? Beschermt het tegen vocht? Laatst gebruikten we MB 2K om de buitenzijde van een nieuwbouwparkeergarage af te dichten. Vervolgens werd de hoogbouw erop geplaatst en er ontstond geen lekkage. Voor ons een bewijs dat het product goed zijn werk doet.”

 

Vochtbestrijding

 

Duurzame producten

De werkzaamheden van Marc zijn heel divers. Dit is een van de redenen dat hij voor Remmers producten heeft gekozen. Hij vertelt: “Voor iedere toepassing heeft Remmers een passend product. En ze zijn altijd bezig om innovatieve producten te ontwikkelen, zoals MB 2K destijds. Ik weet dat de producten een duurzaam resultaat geven, dus ik kan de klant altijd een kwaliteitsgarantie geven.”

 

Voor iedere toepassing heeft Remmers een passend product.
Ze zijn altijd bezig om innovatieve producten te ontwikkelen.
Marc Bohle, Marc Bohle Groep

 

Vochtbestrijding

 

Zie ook onze dienst Vochtbestrijding.

 

Google-Beoordeling
4.0
Gebaseerd op 17 recensies
×
js_loader